Hoppa till sidans innehåll

Pressträff

10 MAJ 2017 20:34
Nysatsning på höjdhopp under Stefan Holm-spelen
  • Uppdaterad: 02 SEP 2018 15:16

Prispengar i höjdhoppets dam- och herrklass under Stefan Holm-spelen.

Den satsningen kunde Kils AIK presentera under en pressträff på onsdagen.
Som ett led i att profilera Kils AIK som en stark friidrottsförening görs nu ett nysatsning på Stefan Holm-spelen. Förhoppningen är att tävlingen på Sannerudsvallen ska bli ett självklart val när den svenska höjdhoppseliten ska sätta igång sina utomhussäsonger – i år och i framtiden. 
Och redan till tävlingarna den 3 juni i år kommer en lång rad hoppare från den svenska eliten finnas på plats. Inte minst värmländska Sofie Skoog som tycker om att inleda sin utomhussäsong just på Sannerudsvallen.
– Det ska bli väldigt roligt, jag har gjort det nästan varje år. Det är väldigt bra banor för höjdhopp här, så jag har alltid hoppat bra här. Det är skönt att ha med sig det till säsongsstarten, säger Sofie Skoog som tidigare har hoppat 1,88 på Sannerudsvallen som bäst.
Sofie Skoog ingår i den träningsgrupp som Stefan Holm coachar – där finns också Evelina Erlandsson, Jakob Thorvaldsson, Henrik Thoms, Markus Asplund, Mattias Green, Simon Throgen och Simon Andersson. Så länge inga skador sätter stopp kommer samtliga finnas på plats under Stefan Holm-spelen.
– Det gör att folk vill komma hit och hoppa eftersom de vet att det finns bra motstånd redan från början, säger Stefan Holm. 
Förutom de åtta i Holms stall återfinns även Sverigeettan på herrsidan, Fabian Delryd, Täby, i anmälningslistan. Delryd som hoppat 2,25 inomhus den här säsongen. Det innebär att Sverigeettorna på både dam- (Sofie Skoog) och herrsidan från årets inomhussäsong kommer till Kil.
Tack vare ett samarbete med Moelven kan även Kils AIK erbjuda prispengar i höjdhoppstävlingarnas seniorklasser.
– Det har redan börjat bli lite snack om det på Facebook – det lockar, kommenterar Sofie Skoog.
– Vi har haft ett samarbete under ett par år där vi skapat Team Moleven, då är det ganska givet att ställa upp på det här det här när Stefan ringde och ställde frågan. Och vi ser idrotten som en viktig del av ett samhällsbyggande, säger Björn Johansson från Moelven. 
Prispengarna gäller alltså höjdhoppets seniorklasser – både damer och herrar. Två vinnare får därmed 3 000 kronor var, tvåorna 1 500 kronor var och treorna 500 kronor var 

Björn Johansson, Sofie Skoog och Stefan Holm under onsdagens pressträff.

Skribent: Helena Svensson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Hallquist logo-PMS300

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Kils AIK FIK - Friidrott
Östra Glänne Sanningen 1
66592 Kil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@kilsfriidrott...