Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Hur säkerställer vi att de mänskliga rättigheterna efterlevs i samband med europeiska friidrottsevenemang? På kongressen i Lausanne bifölls en motion från de nordiska länderna där en utredning föreslås.
 
En av våra mest folkkära idrottare någonsin, som har gjort sparsamt med framträdanden och föreläsningar inom friidrotten, inleder den internationella tränarkonferensen i Sollentuna fredagen den 29 oktober kl. 17.00.
 
Under torsdagen mottog avgående förbundskapten Karin Torneklint European Athletics utmärkelse Golden Pin. ”Jag är stolt över priset men också ödmjukt tacksam då det i första hand är aktiva och tränare som gjort det möjligt”, säger Karin.
 
Under onsdagen hölls ett webbinarium om terränglöpning med flera inspirerande föreläsningar. Profilerna Mustafa Mohamed, Ida Nilsson, Calle Nilsson, Lorenzo Nesi och Ulf Friberg föreläste. Ta del av hela via länken nedan.
 
Folkspel och Svensk Friidrott satsar på att utveckla möjligheterna för föreningar att tjäna mer pengar. Fem ambassadörföreningar kommer testa Folkspels Årskoncept 2021/2022. IFK Göteborg fick t.ex. in 150 000 i samband med en aktivering.
 
Antalet långlopp utanför arena blir fler och fler i takt med att samhället återgår till ett normalläge efter pandemin. I nuläget saknas dock en rad resultatlistor på friidrottsstatistik.se så se till att skicka in dem så snart som möjligt.
 
Beställning av begränsat utdrag ur belastningsregistret kan nu göras med hjälp av Bank-ID på Polisens hemsida.
 
Terräng-SM närmar sig och startlistorna fylls på. ”Jag har aldrig sprungit något terränglopp tidigare, jo, ett lopp på grus när jag var tio år, men jag gillar att testa nya grejer”, säger Andreas Almgren, ett av många spännande namn.
 
På tisdagen håller professor Angelica Lindén Hirschberg ett digitalt föredrag som riktar sig mot tjejer och tränare. Hela 1300 personer har anmält sitt intresse till föreläsningen. ”Väldigt roligt”, säger Gunilla Dahlén.
 
Har ert sommarevenemang påverkats av pandemin? Ansök om kompensationsstöd!
 
Har ert sommarevenemang påverkats av pandemin? Ansök om kompensationsstöd!
 
Det såg länge ut att kunna bli svenskseger i Stockholm Marathon. Men när loppet väl skulle avgöras sista kilometern klev etiopiern Fikadu Teferi fram och spurtade in i mål som vinnare på 2:12:24. Hälles Samuel Tsegay tog SM-guld på 2:12:34.
 
Carolina Wikström fullbordade en fantastisk säsong med att ta andra raka SM-guldet i maraton när Stockholm Marathon gjorde comeback efter 1.5 års frånvaro på grund av pandemin. ”Tror hon är bättre än någonsin”, säger tränaren Christian Mundt.
 
Övergång till annan förening skall normalt ske i samband med tävlingsårsskifte. Anmälan om övergång skall göras på särskild blankett som fullständigt ifylld skall insändas till SFIF senast den 15 oktober.
 
Övergång till annan förening skall normalt ske i samband med tävlingsårsskifte. Anmälan om övergång skall göras på särskild blankett  som fullständigt ifylld skall insändas till SFIF senast den 15 oktober.
 

 

 

Hallquist logo-PMS300

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Kils AIK FIK - Friidrott
Östra Glänne Sanningen 1
66592 Kil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@kilsfriidrott...