Hoppa till sidans innehåll

Imponerande comback avslutade karriär

04 JUN 2018 13:13
Kils AIK:s Lisa Engman gjorde comeback under Stefan Holm-spelen – och hon passade på att slå både personligt rekord och klubbrekord.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2018 15:16

Lisa Engman, 23, har inte tävlat under de två senaste säsongerna. Skador och sorgen efter pappa Christers bortgång har satt stopp. 

Säsongerna dessförinnan stod Engman för flera toppnoteringar som bland annat resulterade i SM-medaljer och framträdanden under Finnkampen. I lördags var det alltså dags för comeback – och vilken comeback det blev. Hennes 1,81 meter var nytt personligt rekord utomhus och dessutom klubbrekord (höjde sitt eget rekord med en centimeter). 

– Jag har haft som mål hela våren att köra Stefan Holm-spelen. Sen har jag sagt att efter det får vi se om det blir något mer, berättar Lisa Engman för VF.

I samma intervju berättar hon också att tävlingen i lördags blev hennes sista. Ett sätt att få avsluta karriären på sina egna villkor: 

– Jag avslutar på topp i dag. Jag är klar med det här nu. Jag kände att det skulle bli ett väldigt tomt avslut att lägga av när jag ändå inte hade tävlat på två år. Det var en seger för mig själv att hoppa i dag – nu känner jag mig väldigt nöjd.

Läs hela intervjun med Lisa Engman här (plus).

Kils AIK passar på att tacka Lisa Engman för fantastiska prestationer i Kils AIK:s färger genom åren! Och skulle suget komma tillbaka är du alltid välkommen i föreningen. 

Lycka till i framtiden! 

Skribent: Jacob Järpegård
Epost: Adressen Gömd

 

 

Hallquist logo-PMS300

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Kils AIK FIK - Friidrott
Östra Glänne Sanningen 1
66592 Kil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@kilsfriidrott...