Hoppa till sidans innehåll

Game of Throws

04 OKT 2020 18:22
Under lördagen arrangerades det kasttävling på Sannerudsvallen och vad kan väl passa bättre än att kalla en sådan för Game of Throws?!
  • Uppdaterad: 04 OKT 2020 18:22

Säsongen lider onekligen mot sitt slut. Men medan höstmörkret faller och löven ligger klistrade mot marken passade ett gäng ungdomar på att ägna sin lördag åt att kasta nästan alla redskap som finns inom friidrotten omkring sig.

Ordförande Hanna Westlund styrde med van hand upp både kula, diskus, slägga och spjut under samlingsnamnet Game of Throws och det bjöds på spännade tävlingar och goda resultat.
Förutom Kils egna aktiva hade en duo letat sig västerut från Picassos gamla jaktmarker med en annan följt i Goliats fotspår och tagit sig ner från Torsby.

Men vi tar väl grenarna i kort sammanfattning, fullständiga resultatlistor nedan, i den ordning de brukar sorteras av friidrottens egen expertis:

Kula:
Flickor 13 lockade fyra deltagare, varav tre slog personbästa och den fjärde tangerade sitt. Segern gick till IFK Kristinehamn i form av Julia Bohlin på 8.89, tätt följd av Kils Evelina Bönström med 8.75.
I pojkarnas tävling i samma ålder var det en ren Kilsduell. Seger för Albin Westlund med 11.71 före en persande Daniel Asplund med 10.24.

Diskus:
Kanske inspirerade av Daniel Ståhl kom inte mindre än totalt tio deltagare till start i fyra olika åldersklasser.
Flickor 13 lockade samma kvartett som i kulstötningen, men i den klassiska grekiska grenen att kasta diskus fick Evelina Bönström revansch och vann med 20.36 före Lusaskens Elin Rubertsson med 18.60.
I de jämnåriga gossarnas tävling vann återigen Albin Westlund på imponerande 40.33.
Den jämnaste bataljen stod dock de 15-åriga flickorna för: Kils Emma Larsson knep förstaplatsen med 33.20, blott 14 cm före Bores Ellen Mähler.
Också i flickor 17 blev det hemmaseger, denna gång genom Elvira Högman som nådde 29.69.

Slägga:
Precis som i diskus lockade släggan tio tappra kastare, faktiskt exakt samma tio, i fyra åldersklasser, föga förvånande samma åldersklasser också.
Flickor 13 fick sin tredje segrare när Mi Westlund var snubblande nära dröm-30 med 29.97. Lyckligtvis har hon varit över 30 meter tidigare under säsongen. Två blev kulvinnaren Julia Bohlin.
Albin Westlund tog sin tredje seger för dagen, den här gången genom att kasta 36.82. Personbästa med hisnande 6 cm om statistikavdelningen är korrekt underrättad.
Bland de 15-åriga flickorna fick Torsbytösen Ellen Mähler revansch för diskusen och vann med 40,34, tjugo centimeter sämre än det personbästa som sattes i samma ring i samband med Goliatspelen i augustivärmen.
Men dagens längsta kast stod Elvira Högman för med sina 40.80 som gav segern i flickor 17.

Spjut:
Tre grenar hade gett tre olika segrare, och tro det eller ej: Men den fjärde gav en fjärde i och med att Elin Rubertsson kastade spjutet längst med sina 25.07. Kanske den mest rättvisa kastfyrkamp som någonsin avgjorts på Sannerudsvallen för 13-åriga flickor en oktoberlördag således.
Det rakt motsatta kan dock sägas om de jämnåriga pojkarna där Albin Westlund vann sin fjärde grenseger för dagen med 36.86 - personbästa med knappt fyra decimeter.
I den yngre av de två äldre flickklasserna blev det återigen Boreseger genom Ellen Mähler som kastade 36.07 och därmed vann sin andra seger för dagen.

Fullständiga resultatlistor:
Kula - Diskus - Slägga - Spjut

 

Flickor 13 i Game of Throws

De 13-åriga tjejerna i Game of Throws

De 13-åriga grabbarna i Game of Throws

De 13-åriga grabbarna i Game of Throws
 De 15-åriga tjejerna i Game of Throws

De 15-åriga tjejerna i Game of Throws

Elvira Högman i Game of Throws

Elvira Högman, Kils AIK, vid Game of Throws

 

Skribent: Stefan Holm
E-post: This is a mailto link

 

 

Hallquist logo-PMS300

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Kils AIK FIK - Friidrott
Östra Glänne Sanningen 1
66592 Kil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@kilsfriidrott...