Hoppa till sidans innehåll

Tre guld i USM

24 AUG 2020 10:45
I helgen avgjordes ungdoms-SM för hopparna i Sollentuna och för kastarna i Norrköping - och Kils AIK:s ungdomar fick med sig tre guldmedaljer hem.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2020 10:45

På grund av omständigheter har årets ungdoms- och junior-SM utomhus delats upp i fem delar istället för, som vanligt, två. Den gångna helgen avgjordes tre av dessa:
Alla kasttävlingarna genomfördes fredag-söndag i Norrköping, juniorernas löpningar i Linköping och ungdomarnas hoppgrenar i Sollentuna. Totalt hade Kils AIK sex ungdomar, 15-17 år, som deltog i Norrköping och Sollentuna, tre på varje ställe för balansens skull.

Kastartrion i Norrköping
I flickor 15 slutade Emma Larsson på åttonde plats i diskus, med bara en och en halv meter upp till femteplatsen, och dessutom noterade hon en fjortonde plats i slägga.
I den ett år äldre klassen deltog Elvira Högman i inte mindre än tre grenar och efter en niondeplats i spjut på fredagen blev det tre underkända kast i diskus på lördagen som uppladdning inför specialgrenen slägga på söndagen. Där nådde hon till slut en fin femteplats efter en rejäl ökning i sista omgången. Hennes 47.50 var bara en dryg meter från bronsmedaljen.
Och den äldsta ungdomsklassen, flickor 17, slutade Cornelia Kennerstad på en tolfteplats i spjuttävlingen.

Hoppartrion i Sollentuna
I de femtonåriga flickornas höjdhopp slutade Sara Larsson på en fjortonde plats med 1.46, fyra centimeter från personbästat utomhus.
Sophie Säwe noterade karriärens hittills längsta trestegshopp med 11.31, dock i något för stark medvind. Ett resultat som räckte till åttonde plats i flickor 16, bara trettio centimeter från bronset i en jämn och spännande tävling.
Och i pojkar 16, avslutningvis, blev det tre guld genom Melwin Lycke Holm. På lördagen inledde han med att notera 7.20 i längdhopp, nytt personbästa och klubbrekord - Ulf Borgs 51 år gamla 7.18 raderades till slut ut. På söndagen blev det guld i höjdhopp på 2.07 innan Mewin knöt ihop säcken med att slå personbästa och Tapio Koivumaas 54 år (!!) gamla klubbrekord i tresteg när han hoppade 14.49 redan i tävlingens första hopp, ett resultat som räckte till guld.
Kuriöst nog var P16 längdhopp den första grenen som avslutades i Sollentuna i helgen medan P16 tresteg var den sista grenen att bli klar - så Kils AIK tog hopphelgens första såväl som sista guld.

Skribent: Stefan Holm
E-post: This is a mailto link

 

 

Hallquist logo-PMS300

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Kils AIK FIK - Friidrott
Östra Glänne Sanningen 1
66592 Kil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@kilsfriidrott...