Hoppa till sidans innehåll

SM-guld till Melwin

16 AUG 2020 15:49
Efter bronset på Tingvalla ifjol och silvret inomhus i Växjö i vintras blev det nu Melwin Lycke Holms tur att kliva upp överst på SM-prispallen.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 15:49

Förra helgen slog Melwin till med nya personbästat, klubbrekordet och distriktsrekordet 2.17 vid Landslagsutmaningen i Söderhamn, så nog fanns det förhoppningar inför lördagens SM-final i höjdhopp. Favoritskapet inför tävlingen fick dock Täbys Fabian Delryd bära efter 2.21 i Sollentuna i måndags.

Till slut kom tio deltagare till start i högsommarvärmen på Uppsala friidrottsarena och när ribban höjdes till 2.08 återstod fem av dem. Just 2.08 kom att bli en avgörande höjd i kampen om medaljerna. Hemmahopparen Oskar Lundqvist var ensam om att klara den höjden i första försöket medan Delryd, Falu IK:s Emil Uhlin (svensk mästare inomhus i vintras) och Melwin alla gled över i andra.

Men på 2.11 kopplade Kils AIK:s 15-åring greppet om tävlingen genom att klara i sitt första försök. I andra följde Lundqvist efter medan både Delryd och Uhlin fick tacka för sig och delade därmed bronsmedaljen.

Ribban upp ytterligare två centimeter och rivningar på både Lundqvist och Melwin i första omgången. Men i andra avgjordes tävlingen när Melwin klarade höjden med lätt darr på ribban.

När guldet var säkrat höjdes ribban till 2.18 och även om både första och andra försöken var riktigt bra räckte det inte till denna dag. Men i mästerskap handlar det, som alltid, mer om placeringar än resultat.

SM-guld till Melwin Lycke Holm alltså och därmed blev han den yngste SM-vinnaren genom tiderna i höjdhopp.

Lista över samtliga SM-medaljörer utomhus i Kils AIK från Lage Tedenby 1966 till idag.

Skribent: Stefan Holm
E-post: This is a mailto link

 

 

Hallquist logo-PMS300

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Kils AIK FIK - Friidrott
Östra Glänne Sanningen 1
66592 Kil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@kilsfriidrott...